Selecteer een pagina

Een kijkje achter de Social Media schermen!

17 april, 2020 | FlamencOlé

Hola! Mijn naam is Anoeska Steenaart. Ik ben 20 jaar en zit in mijn 2e jaar van de studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn eerste studiejaar heb ik Monica Bueno, voorzitster FlamencOlé, als mijn docent gehad voor de vakken Personal Branding en Business English. Tijdens Personal Branding heb ik van Monica geleerd om aan mijn persoonlijke ontwikkeling en kwaliteiten te werken en mijn comfortzone te verlaten. Tijdens het vak Business English heb ik de basisvaardigheden van Engels geleerd die mij als Business professional in de toekomst verder kunnen helpen. Ik heb de lessen van Monica heel positief ervaren en vind het dan ook heel jammer dat ik in jaar 2 niet meer het voorrecht had om haar als mijn docent te hebben.

Begin dit schooljaar heeft Monica mij benaderd met betrekking tot het social media netwerk van FlamencOlé. Zij heeft mij gevraagd om de stichting hierbij te helpen, hoe tof! Ik heb tijdens mijn studie veel over (online) marketing van bedrijven geleerd en doe vaker opdrachten voor bedrijven, maar het is natuurlijk nog nooit zo realistisch geweest als nu. Nu komt het namelijk echt tot leven. Ik ben dan ook met al mijn enthousiasme ingestemd op Monica’s aanbod. Wij hebben vervolgens een uitwerking gemaakt van de dingen die ik kan doen voor de stichting, zoals het opzetten van het social media netwerk (Instagram en Facebook), maar ook een aantal communicatie uitingen zoals het ontwerpen van Flyers voor het Mini-Vuelta event.

Ik vind het heel erg leuk om creatief bezig te zijn. Het begon vroeger toen ik klein was al met schilderen en kleuren, maar ook het uitte zich ook in muziek. Ik speel sinds jongs af aan piano en gitaar en heb ook een aantal jaren op zangles gezeten. De foto hierboven is genomen toen ik op mijn moeders verjaardag gitaar speelde voor mijn familie. Hoe dan ook voel ik veel voor creativiteit en dat is dan ook waarom ik voor deze studie heb gekozen. Ik leer hier veel over de marketing van bedrijven maar ook een stukje over grafisch design. Zo ben ik ook bekend met grafische programma’s als Photoshop die mij kunnen helpen bij de dingen die ik ga doen voor de stichting.

Ik voel mij zeer vereerd om een bijdrage te leveren aan het moois wat FlamencOlé doet. Ik denk dat FlamencOlé iets fantastisch meegeeft aan de kinderen. Ondanks dat het natuurlijk draait om plezier, zijn alle activiteiten ontzettend leerzaam. Er wordt een brug gemaakt tussen Spanje en Nederland en de kinderen leren ontzettend veel over cultuur en muziek. Door middel van het social media netwerk en de communicatie uitingen hoop ik FlamencOlé een duwtje te kunnen geven op de digitale markt. Veel meer mensen zouden van FlamencOlé af moeten weten! En ik denk als de bekendheid wordt vergroot, er ontzettend veel mooie dingen voor FlamencOlé te wachten staan. Ik ben dankbaar dat ik hier ook maar een heel klein beetje aan mag bijdragen!